top of page
  • Skribentens bildMalin

Woodland

Uppdaterat: 16 maj 2020

Barnens lekplats i skogen!Låt kreativiteten flöda och vips har man ett eget woodland där barnen kan härja fritt, i sin egen trädgård.


Det behöver ju inte nödvändigtvis vara som hos oss, i skogen, utan man kan ju med lite hjälp få skogen att komma till sig.

Ta det där stället i trädgården som det aldrig blir någon ordning på och försök efterlikna ett skogsparti.

Lägg ut gamla brädor & kubbar, lägg ut barkmull, skapa nivåskillnader med stenar, använd pinnar som växtstöd till växter att slingra sig på. Lägg till några ormbunkar, daggkåpor, funkior, kanske en buske eller ett träd, sen är miljön klar.

På bara en liten stund har man skapat sig ett eget drömmigt woodland!


Före - under - efter


Vi hängde upp klätterrep, en gunga & trapets. Min skäggige byggde även en klättervägg mellan två träd (med väldigt mycket barkmull under). Vår Charlie älskar att klättra och då måste vi ju försöka tillgodose hennes vilja. 😜


Barnen hämtade gamla pinnar i skogen som vi sen skruvade ihop till staket som höll jorden på insidan på plats. Där sådde vi krasse & ringblomma. Vi tog även växter från trädgården som daggkåpa, vildvin, liljor & prydnadsgräs. Allt för att få det så lummigt och härligt som möjligt.


Här cyklas det på spången, det klättras, balanseras och leks en hel del. Nu önskar barnen sig en bro över "helvetesgapet" (som dom döpt sänkan mellan två klippor). Den blir förhoppningsvis klar i sommar. 😉

Vårt woodland är under ständig utveckling, dels för att barnen blir äldre men även för att få lummighet i den här delen av trädgården som annars är väldigt torr och tråkig.

I år ska jag försöka göra det ännu lummigare med klätterväxter & ormbunkar.


Hoppas du fick med dig lite inspiration & att du gillar vårt woodland! Om du gör det klicka gärna på ❤️. Det betyder massor för mig!


2 064 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tulpanfrossa

bottom of page